onsdag den 31. marts 2010

Dagens..

Dagens skygge


Dagens overtøjDagens tøjDagens blomster og påskehareDagens frokostSå fik jeg både gået tur og fået den obligatoriske kaffe og kage. På turen så jeg op til flere harer, men de er jo lidt sky, og endnu engang savner jeg et ordentlig kamera, men det er altså en hare på billedet. Jeg har forresten konstant min gummistøvler (fra tøj og sko) på, da det hele er så fugtigt, sommerhus og fashionabel hænger bare ikke sammen - ihvertfald ikke i virkeligheden.

Åh forår!

Jeg kan godt love jer, at jeg kommer til spamme jer med billeder fra sommerhuset. Der er bare så mange fine ting at tage billeder af, og jeg drømmer i den grad om et spejlreflekskamera i stedet for mit lille mobilkamera.

For lidt siden sidste jeg frokost udenfor med familien, og nu vil jeg gå mig en lang tur og få lidt fregner på næsen. Det er godt nok lækkert vejr her sydpå ;) Humlebien hedder Sigurd og kommer forbi hvert år (bilder vi os ind).


Læder og lynlås

Jeg er lidt vild med denne nederdel fra Selected femme. Den er rimelig klassisk, men så går lynlåsen helt ned og gør den lidt mere rå og anderledes. Jeg ville dog nok fjerne stropperne i lynlåsen. Den er tilbage i str 36 0g 38 på asos til £40.


Billede fra asos.com

tirsdag den 30. marts 2010

I sommerhus

Så kom jeg i sommerhus og fik kaffe og kage og mors gode mad. Det er så hyggeligt, og lige som jeg vil tilbringe påsken. Det kræver dog sutsko og varm trøje, og der er ikke så meget lys, men striberne er fine ;) I aften står den vist på kortspil eller læsning og så hygge hygge hygge.

Lækkert

Det må vist være det, man kan kalde et statementarmbånd, stort og i læder med krokopræg. Nøj det er lækkert, og til £20 er det heller sååå dyrt igen, men jeg ville nok vente, til der kom en god rabatkode, før jeg kastede penge efter sådan et. Det er for resten fra ASOS.

Billede fra asos.com

Påske

I dag tager jeg ned til mine forældres sommerhus, hvor jeg skal hygge sammen med dem og min søster, svorger og nevø i påsken. Jeg glæder mig meget, selvom jeg kommer til at savne min kæreste meget, da han tager hjem til sin familie. Det skal nu nok blive hyggeligt, min søster og jeg har planer om at puste og male æg (forhåbentlig vil min nevø også være med), der skal gåes lange ture, spises lækker mad, læses i min nye bog og så bliver der nok også tid til at blogge. Lammet på billedet er fra i sommers, det kunne måske være, der også var et lille påskelam dernede nu? Jeg er ihvertfald sikker på, at der hopper nogle påskeharer rundt. God påske!

mandag den 29. marts 2010

Jeg begynder at se et mønster...

... eller måske snarere et print? Der er ihvertfald en særlig type print, der tiltrækker mig for tiden og denne gang i form af en tank top fra Boohoo til £10. Tidligere i dag var det maxikjolen og forleden en kjole fra H&M. Print er hermed skrevet på ønskesedlen

Billede fra boohoo.com

På cykel i Århus?

Er du styrtet på din cykel, mens du kørte rundt i Århus? Og var det ikke fordi du skulle køre uden hænder og med lukkede øjne? Så er der nogle journaliststuderende, der gerne vil interviewe dig, de er nemlig i gang med et projekt om cykelsikkerhed i Århus og vil gerne høre om dit styrt. Du kan også se de farligste steder i Århus og læse mere om cykelsikkerheden i Århus på deres hjemmeside. Hvis du er interesseret, kan du skrive til mocove@gmail.com.


Billede fra martinove.dk/cykelsikkerhed8000

Vild fødselsdagsfest hos the Outnet

The Outnet har valgt at fejre deres 1 års fødselsdag med et vildt udsalg, hvor alting koster £1. Ja, er det ikke lidt vildt? Ddet sker d. 16. april. For at kunne have glæde af det ekstreme udsalg skal man tilmelde sig her. Man vil så på et hemmeligt tidspunkt d. 16. april modtage et link til udsalget. Jeg har tilmeldt mig, jeg har dog lidt på fornemmelsen, at det bliver for kaotisk til, jeg får købt noget, men det skal da prøves, og til den pris er det jo svært at sige nej.

Billede fra theoutnet.com

Store ønsker

Jeg er godt nok lidt facineret af denne maxikjole fra Asos til £34 (det er jo ikke engang så slemt). Det print er virkelig fint og spændende at se på, men det er måske lidt dumt at købe kjoler med lange ærmer, når nu sommeren snart (please) er på vej. Hvis den nu er der til efteråret vil jeg kigge lidt på den igen.

Billede fra asos.com

Sonia Rykiel pour H&M er sat ned

Nu er Sonia Rykiel pour H&M sat ned, dog helt ikke så meget som de andre gange, og der gik 5 uger og 2 dage og ikke bare 5 uger. Der er dog stadig penge at spare.

Det ser ud som om H&M har lært lidt af de sidste par gange, hvor de har sat kollektionerne fra designsamarbejder betydeligt ned, og uden man kunne se før prisen. Denne gang ligger de under Sale og du kan fint, se hvad tingene har kostet før. De er heller ikke sat så meget ned, at dem som har købt det tidligere bliver snydt så meget.
Billeder fra shop.hm.com

søndag den 28. marts 2010

En investering?

Dengang jeg læste modemagasiner (det er jeg jo holdt op med), der kunne man ret ofte finde nogle sider med en stylist/butiksejer/modejournalist/model, hvor de fortalte om deres yndlings stykker tøj. Her er jeg mange gange stødt på ordet investering. Stylisten etc. fortalte nemlig, at designerkjolen/tasken/skoene/t-shirten var en investering, da hun aldrig blev træt af det klassiske design, og kvaliteten var helt fantastisk. Det var altså investering, fordi stylisten etc ikke skulle købe noget lignende igen lige med det samme, som hvis hun havde købt highstreet.

Den pointe kan jeg egentlig godt forstå, hvis man køber noget klassisk i god kvalitet, så burde man kunne bruge det i længere tid. Der er selvfølgelig flere aspekter i denne sag, er kvaliteten nødvendigvis bedre? Lader man virkelig være med at købe de andre ting? Og hvornår bliver det egentligt en rigtig investering, og ikke bare et pænt ord for at bruge mange penge på et stykke tøj? De to første spørgsmål vil jeg lade være op til diskussion, men det sidste er ret nemt at afgøre.

Hvis et dyrt køb skal være en investering skal det holde længere end et billigere køb, og det er ret nemt at regne ud, hvor mange sæsoner man skal bruge fx et par støvler, før de bliver en investering. Sammenligner vi et par til 500kr og et par til 4000kr, og forventer at dem til 500kr holder i to sæsoner (det har mine altid gjort), så vil antallet af sæsoner man skal bruge de dyre for, at det er en investering være mere end: 4000kr/(500kr/2 sæsoner) = 16 sæsoner.

For det første så tvivler jeg på, at selv et par kvalitetsstøvler kan holde så lang tid, og da slet ikke uden reparationer. For det andet så tror jeg, det er meget få kvinder, der ville lade være med at købe støvler i 16år.

Man kan jo også regne ud, hvor mange gange man bruger tøjet. Jeg har fx en kjole fra H&M, jeg købte for tre år siden, jeg bruger den ofte - lad os sige en gang hver anden uge (det er nok mere om vinteren, men jeg bruge den ikke så meget om sommeren). Dvs sige at indtil nu har den kostet mig : 150kr/(3år*26gange/år) = ca 2kr/gang. Hvis en kjole til 3000kr skulle komme ned og koste mig det samme, skulle jeg have den på i 3000kr/(2kr/gang) = 1500 gange eller 57 år hvis jeg altså bruger den så ofte som den fra H&M.

Jeg har ikke noget imod, man bruger penge på tøj, eller man køber designerting, men argumenter, der ikke holder, er jeg meget i mod, og næste gang nogle nævner, at det er en investering, så regn lige efter.

Derudover, hvorfor er der brug for at retfærdigøre dyre køb? Er det for én selv, eller er det overfor andre?

Pudder og sort basis

Nedenstående ting -alle fra H&M - står på min liste over planlagte køb. Den sorte tubenederdel forstår jeg faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har købt endnu, men det kommer snarest, tror jeg.

Billeder fra shop.hm.com

Hvide kjoler

Ja, jeg skal altså ikke konfirmeres, men jeg kunne godt tænke mig en hvid kjole her til sommer. Jeg aner bare slet ikke, hvordan den skal se ud. Lige nu er jeg mest til den lange hvide, der er fra Boohoo, men jeg kan ikke finde ud af, om den bliver for romantisk. Den modsætning er nok den stramme sporty kjole fra Topshop, der er lidt fremtidsagtig og ville nok være fin med super stramt hår, men er det mig? Den sidste kjole er fra Rare, og jeg er ret vild med gudindelooket, men flade sandaler og guldsmykker. Jeg er dog lidt i tvivl, om jeg ville blive træt af hele det dér one shoulder. Nå men nu er jagten sat ind, og "hvid kjole" er kommet på min nyoprettede ønskeliste, så må vi se, om den bliver der.

Billeder fra rarefashion.co.uk - topshop.com - boohoo.com

lørdag den 27. marts 2010

Dobbeltgængere

Jeg har skrevet lidt om det før, det med at støde på (næsten) det samme stykke tøj flere steder. I dag er jeg stødt på 2 dobbeltgængere. Skoen til venstre er fra Boohoo og koster £40, og den til højre er fra Miss Selfridge og koster £45. Der er en smule forskel men ikke meget. Er de begge kopier af en designersko? Ved kjolerne er den største forskel formentlig prisen, den til venstre er igen fra Boohoo og koster £15, mens den til højre er fra Dorothy Perkins og koster £29. De er begge lavet af 95& polyester og 5% elastane...


Billeder fra boohoo.com - missselfridge.com - dorothyperkins.com

Fællesmængden

Der er nok kun to ting disse kjoler har tilfælles, det ene er at de begge har draperinger, dog den ene vandret og den anden lodret. Den anden ting er at jeg gerne vil have dem. Jeg synes begge er rigtig fine og ville være godt til sommer. Jeg elsker den støv grønne farve og guld lynlåsen (og at den er i silke) ved den venstre og jeg er meget facineret af printet og så synes jeg også der er noget legende over den. Den første er fra Topshop og koster £38, den anden er fra H&M og koster 249kr.


Godmorgen

Jeg har faktisk været vågen i to timer nu - i weekenden er det ikke så sjovt at være a-menneske. Det går nu nok, så kan jeg stille og roligt spise min müslibolle, drikke min kakao og læse avisen. Hvis der er nogen, der har en opskrift på müsliboller (med nødder, rosiner og kanel), må de endelig sige til. Nu vil jeg læse videre og lytte til Mads og Monopolet på P3


fredag den 26. marts 2010

Hov...

Det er vist lidt lang tid siden med et dagens tøj, men nu kommer jeg lige iført en af min mange udsalgskjoler fra H&M og så DIY armbånd og ELF neglelak. Kjolen er også gået hen og blevet en sikker kjole, da den ikke kræver så meget pga af printet, så hvis jeg ikke lige ved, hvad jeg skal have på, så redder den mig. Jeg har forresten påskeferien nu, yay :)


Palmeprint

Wow, hvor er dette print fint! Det minder mig Miami om aftenen (er der forresten ikke nogen, der lige kaster et par flybilletter til Miami min vej? Jeg er rimelig fleksibel). En løs kjole i dette print ville stå højt på ønskesedlen og så måske nogle tropenætter. Toppen og nederdelen er fra Topshop og koster hhv £32 og £35.

Billeder fra topshop.com

Rabat hos Dorothy Perkins

Dorothy Perkins giver frem til d. 4 april 25% på alt (også udsalg) med koden DPVIPD. Så kunne man evt købe nedenstående sko.


Billeder fra dorothyperkins.com

torsdag den 25. marts 2010

Zapp-is

Det var det første jeg tænkte på, da jeg så kjolen fra Gina Tricot, men den ville nu også være fin til sommer.

Billede fra ginatricot.com

25% rabat på smaykker hos Miss Selfridge

For tiden er der 25% rabat på alle smykker hos Miss Selfridge, så hvis man skal have statement halskæden a la Malene Birger er der £10 at spare, så den kommer ned på £30 - slangearmbåndet kommer ned på £7,50 og ringen £2,63.

Billeder fra missselfridge.com

Der er stadig noget tillbage

Her til eftermiddag var begge af nedenstående kjoler stadig i butikken i Storcenter Nord i Århus. Den sart lyserøde var der i str 36, 38 og 44 og en blomstrede i 40,42 0g 44. Der var selfølgelig også andre ting.

Billeder fra shop.hm.com

Netshop-fristelser

Hos Asos er der gratis levering og koden DKSURVEYMAR giver vist stadig 10% i rabat. Derudover holder Urban Outfitters udsalg, så der er nok også nogle gode kup at hente. De frister de netshops.
onsdag den 24. marts 2010

Fridagsbukser

Jeg har fri i dag, og indtil videre er min fridag brugt på at læse kommentare, blogs, spist en masse nødder og snakke i tlf med min mor - to gange! Nå, men jeg kunne godt tænke mig et par lidt mere fashionenable slaskebukser end dem jeg har nu. Nedenstående er fra Selected Femme fundet på Asos til £10. Forresten giver DKSURVEYMAR 10% rabat, jeg mener den gælder indtil 28. marts.

Billede fra asos.com

tirsdag den 23. marts 2010

Ét års kjoler, sko og pailletbukser

Okay, jeg har set frygten i øjnene og kigget på, hvor mange penge jeg har brugt på tøj, sko og smykke på ét år ( fra 1. april 2009 til 31. marts 2010 - ja jeg køber ikke mere). Jeg har flere gange læst om bloggere, der hver måned gjorde op, hvad de havde købt og for hvor meget, og det, der gjorde udslaget, var Modedullens indlæg. Og det er faktisk frygten for at blive konfronteret med, hvor mange penge jeg brugte, der har holdt mig tilbage. Jeg bruger ikke flere, end jeg har, men derfor er det stadig ikke rart at stå til regnskab med, hvor mange penge man har brugt. På den anden side er jeg stærk modstander af økonomisk fortrængning, så derfor gik jeg i gang. Der er dog også et sjovt element ved sagen, nemlig at se på alle de mange fine ting jeg har købt, og ja, der er mange, jeg blev ihvertfald overrasket - i alt har jeg købt 76 stk tøj, sko, smykker og tilbehør. Jeg kan godt love jer, det var en masse, der skulle samles sammen til nedenstående billeder.

Og så er det vi kommer til der spændende: hvor mange penge har jeg så brugt på tøj og sko på et år? Svaret er ca 6400kr (eller 533kr/md). Dog inkl 1000-1500kr gavekort jeg har fået til H&M. I forhold hvad jeg ellers har set, folk bruger, synes jeg egentligt ikke, det er så slemt, men det er stadig en del penge, og mit mål for det næste år, vil være at komme under 5000kr. Jeg vil derfor i gang med at planlægge mine køb langt mere. Derfor har jeg lavet et regneark med tre faner, ét til mine køb, ét til at planlægge køb og ét til mine ønsker. Så kan jeg forhåbentlig få lidt mere styr på det, selvom der stadig skal være plads til lidt gode udsalgskøb.
Hvis jeg går lidt i dybden med forbruget, kan jeg oplyse ,at jeg har købt:
 • 17 kjoler til i alt 1789kr
 • 14 stk smykker til i alt 503kr
 • 12 par sko og støvler til i alt 1260kr
 • 8 toppe (inkl 1 cardigan + 1 pailletbolero) til i alt 491kr
 • 7 stk "andet" (buksedragt, tøjklæder, tasker osv.) til i alt 652kr
 • 6 par bukser til i alt 883kr
 • 4 jakker til i alt 450kr
 • 4 nederdele til 175kr
 • 4 par strømperbukser og leggins til 197kr

Og af fun facts kan jeg fortælle at

 • Gennemsnitsprisen ligger lige over 84kr.
 • Der er ca 10% fejlkøb (som jeg dog beholder)
 • Halvdelen af de bukser, jeg har købt, er med pailletter.
 • Mit yndlingskøb er zebrabuksedragten.
 • Jeg har normalt mere tøj i mit skab, dette er jo kun fra det sidste år.
 • Halvdelen af tingene af fra H&M. På 2. pladsen kommer Topshop og 3. pladsen Ebay.
 • Mit forbrug svarer til det, det koster at ryge ca. ½ pakke cigaretter om dagen.
 • 55 ud af de 76 køb er enten købt med rabat eller brugt, det svarer til 72%.
 • Jeg tør ikke tælle, hvor mange af tingene jeg reelt manglede.


Jeg synes virkelig, det har været lærerigt at kigge på mit forbrug, og jeg vil da gerne opfordre jer andre til det. Jeg har ihvertfald også lært lidt om mine shoppevaner, og hvordan jeg bruger mine penge - og så har jeg jo set frygten i øjnene.

Bland-selv nødder

Hos grønthandleren i City Vest i Århus kan man få bland-selv nødder, og til 20kr for 200g er det en god konkurrent til dens fætter bland-selv slikket. Jeg kunne sikkert godt spise dem alle sammen, men der skal jo også være plads til aftensmad ;) Nu sidder jeg lige og tager mig sammen til at finde alt det tøj frem, jeg har købt i løbet af et år, der er alligevel en del.


Hvis nu bare...

Det tænker jeg rimelige ofte, hvis nu bare mønstret, hælen, farven, snittet var lidt anderledes, så ville det være perfekt. Med denne nederdel er det farven, jeg gider ikke sådan en mørk farve, nu hvor foråret endelig har meldt sin ankomst, så hvis nu bare denne nederdel var lys, så ville den være perfekt. Men den er nu stadig fin. Og så er den fra Topshop og koster £55, måske kunne man også sige, hvis nu bare prisen var lidt lavere?Hvis du skal have noget fra the Garden Cellection

Ja, det kommer lige til at handle om den, men H&M er i gang med at opdatere nu, så det kunne jo være der var blevet afbestilt lidt, så det var muligt at få noget af det udsolgte. Der står de er klar igen kl 7.55, men tjek inden, for i torsdags stod der det samme, og der var siden klar igen kl 7.25.

mandag den 22. marts 2010

The Garden Collection

Ja, jeg var jo tidligt oppe i og fik fat de to smukke kjoler fra the Garden Collection. Jeg er virkelig glad for den røde kjole, den var ligesom, jeg havde forestillet mig, og jeg synes det er helt åndsvagt, at de ikke har lavet flere, skam jer H&M! Som I kan se er den virkelig svært at fotografere i kunstigt lys, men den ligner altså billederne fra H&M.

Den anden kjole, skal jeg lige vende mig til, den er lidt gennemsigtig og noget nedringet, men jeg tror den er perfekt med en bikini under. Jeg er helt vild med ærmerne (som I nok kan fornemme på billederne). Mon ikke den kommer på hjemmesiden igen?Se hvad der er kommet...

Lige da jeg skulle til at spise ringede det på, og det var selvfølgelige det rare postbud med en pakke fra H&M. Jeg kastede rosenkjolen på, konstaterede den passede og så sprang jeg på aftensmaden. Der kommer nogle ordentlige billeder og en anmeldelse lidt senere.


Stribet maxikjole

Både H&M og Acne er kommet med stribede maxier, og nu kan man også få en fra Boohoo til £18. Jeg har bare på fornemmelsen, at det er sådan noget, der er bedst at prøve på først, selvom jeg synes, modellen gør det godt.

Billede fra boohoo.com

søndag den 21. marts 2010

Næsten turban?

Måske er det bare min fantasi, men jeg synes, dette hårbånd fra H&M godt kunne se ud som, der var lidt turdan over det, når man fik det på - lidt lige som dem fra Miss Selfridge jeg har skrevet om. Til fyrre kroner ville det da være muligt at prøve tendensen uden pengepungen klagede. Jeg ved bare ikke, om det er i butikkerne.
Billede fra shop.hm.com

Zaraballerinaer

Tilbage i slutningen af november var jeg med Solsikken i Malmø, hvor jeg faldt over nogle meget fine ballerinaer fra Zara, desværre kunne jeg ikke forsvare at købe dem med julen lige om hjørnet, så jeg håbede på, jeg kunne finde dem i København eller Århus i januar. Det gjorde jeg bare ikke, så jeg har gået og ærgret mig, men nu fandt jeg på trendsales (jeg har både søgt dér og på ebay), og så slog jeg til. Det viste sig, at de havde lidt skrammer, men jeg fik et afslag og endte på 200kr, hvilket jeg er fint tilfreds med. Nu glæder jeg mig bare til, det bliver lidt varmere, for det var godt nok en lidt koldt tur, da jeg skulle hente dem.


Lady og Vagabonden

Jeg vil gerne have dem begge, selvom jeg kommer til at tænke på Lady & Vagabonden, når jeg nu ser dem sammen. Så kan man jo også vælge, hvem af dem man helst vil være - lige nu er jeg mest på Vagabonden. Stiletterne er fra Booho og koster £30, og støvlerne er fra Topshop og koster £40. Når vi nu er ved sko, så skal jeg lidt senere hente et par, jeg har købt på på trendsales. Det er nogen jeg har blogget om, og som jeg var ret ærgerlig over, at jeg ikke købte. Der kommer selvfølgelig et indlæg senere.

Billeder fra boohoo.com - topshop.com

Strandsten og dyrestriber

Jeg skal have en ny bikini i år, jeg er egentlig så dårlig til sådan noget, for jeg kommer først i tanke om det midt i juli, når jeg står og skal bruge en, men der er mange allerede udsolgt, så nu er jeg begyndt at lede tidligere. Indtil videre er jeg ret vild med disse to fra H&M. Jeg synes det er lækkert ud med alle stenene og pelerne på den første, jeg er dog lidt bekymret for, om de falder af. Zebrabikinien er jeg også ret vild med, de tynde striber gør den på en eller anden måde mere eksklusiv, og så er stenen(?) også en fin detalje.Billeder fra shop.hm.com

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.