søndag den 9. maj 2010

Knytte-guide

Nu har jeg forsøgt at lave en guide til, hvordan man knytter armbånd. Der er egentlig ikke så svært, man slår bare noglesjove knuder, så sætter man en perle på og slår nogle flere knuder, og til sidst afslutter man armbåndet med at slå nogle knuder. Altså, når man har lært at slå de knuder, så er man kommet langt, men jeg har på fornemmelsen, at det er nemmere at vise i virkeligheden end i en guide. Jeg har lavet en trin for trin guide, hvor der endda sker det samme flere gange, så prøve evt at kigge på de senere billeder, hvis de første ikke giver mening. Mht til materialer så kan de købes i  hobbyforretninger, nogle supermakeder og så selvfølgelig etsy.com og ebay.com. Jeg har selv lige købt noget snor og perler på ebay, men jeg kender slet ikke markedet godt nok endnu til at anbefale noget. Nå men så starter vi:

1. Du skal bruge to stykker nylonsnor (det her er vist 1mm). Den ene skal være ca 50cm, og det andet 150cm. Det er bedre at have lidt for meget end for lidt. Du skal også bruge nogle perler, hvis du vil have det i.
2. Læg den korte snor på bordet (tape den evt fast til bordet)
3. Læg den lange snor på tværs under den korte, så den lange har lige meget på begge sider af den korte.
4. Lav nu et P ved at lægge højre side af den lange snor (eller venstre hvis du fortrækker det) over den korte.5. Læg nu den venstre side af den lange snor over den højre
6. Før så den venstre ende under krydset af den korte snor og højre side.
7. Træk venstre ende gennem P'et og hiv i begge ender.
8. Hiv helt til så du får en knude som på billedet.


9. Gør nu det samme som punkt 4-8 bare omvendt; Altså lav et spejlvendt P ved at lægge (den nu) venstre side over den korte snor.
10. Læg så (den nu) højre side over den venstre
11. Før den så under krydset danne af den korte snor og venstre side.
12. Hiv snoren ud gennem det spejlvendte P og hiv i begge ender.13. Forsæt som punkt 4 - 12. HUSK hele tiden at skifte, du skal starte med den side hvor bulen er og snoren er nedenunder. På billede 13 skal man starte med venstre side og folde den over til et spejlvendte P.
14. Hvis du have en perle i armbånde, putter du den på den korte snor
15. Gør nu som de andre gange ved at lave P'et, du skal bare sørge på at perlen på den korte snor er inde i P'et
16. Fold igen den modsatte side nedover den første17. Før snoren under krydset og gennem P'et.
18. Hiv i begge ender
19. Hiv helt til så perlen sidder fast. 
20. Du skal så starte med den side hvor snoren ligger under den snor der er om perlen, på billeder 20 er det højre side.21-23. Gør som de andre gange
24. Knyt armbåndet færdigt (eller sæt flere perler på). Du skal knytte til det næsten passer. Der efter skal du klippe højre og venstre snor af så tæt som muligt og smelte enderne med en ligther. Jeg har ikke klippet enderne af på de næste billeder så det må du forestille dig.25. Afslutningen er lidt svær at vise, men prøv dig frem. Tag  begge ender af den korte snor og fold dem som et armbånd (eller cirkel) så de ligger langs med hinanden. Søg for der er masser af plads til at du kan få amrbåndet på.
26. Lav nu en startknude ligesom da du startede armbåndet (punkt 1-8 ), bare hvor begge snore udgør den korte snor.
27. Stram helt til som du har gjort før
28. Knyt nu ligesom da du lavede armbåndet.29. Knyt indtil du kan passe armbåndet. På billede 29 skal du forestille dig, at der er knyttet hele vejen rundt, og de to snore nede ved perlen er klippet af som nævnt i punkt 24. Klip igen enderne fra "højre" og "venstre" side af og smelt enderne med en ligther.
30-32. Du kan nu stramme armbåndet til ved at hive i enderne og løsne det ved at hive i begge sider af armbåndet . Put perler i enderne og klip evt overskyende snor af. HUSK, inden du klipper, at sørge for der er nok snor til, at du kan få armbåndet på. Et færdigt armbånd kan ses her

7 kommentarer:

 1. Tak, tak, tak... Skal straks igang :o)

  SvarSlet
 2. Sej guide. Det har jeg længe tænkt over at lede efter - det er meget hyggeligt at nørde lidt med smykker, jo. God dag.

  SvarSlet
 3. Hvor er du god, at du har lavet en så fin guide :D

  SvarSlet
 4. Belinda: Det var så lidt, du må bare spørge hvis du er i tvivl, det sidste er lidt svært at forklare.

  Beam: Ja det er nemlig og når først lige har lært det med knuderne så kræver det ikke meget koncentration ;)

  Anna: tak :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 5. Tak for guiden, har ledt lidt efter sådan en i nogen tid.

  Husker hvordan vi på fritidshjemmet knyttede i stor stil, så der var nøgeringe og tingeltangel til hele familien, det er bare så mange år siden at jeg har glemt hvordan vi gjorde.

  SvarSlet
 6. Scient: Jeg er glad for den kan bruges :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 7. Hej
  Jeg har lånt din knytteguide og linket til den fra min blog: nulleris.blogspot.dk

  TAK

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.