søndag den 17. april 2011

Smukt eller usmageligt?

I går dumpede Eurowoman ind af døren. Jeg ville gemme det til sommerhusturen i morgen, men jeg bladrede lige igennem og faldt over denne fotoserie. Jeg må indrømme at jeg synes det er lidt grænseoverskridende at se et styk model i kort kjole slænge sig over en grav. Jeg synes faktisk det er lidt usmageligt, og jeg gad godt vide om de har spurgt famlien til Rodriguez Mayorga (1990) om lov, inden de satte modellen på graven.

Jeg synes egentlig ikke, man skal være så bange døden og gravsteder - i gamle dage tog folk i byen ud og holdt picnic på familiegravstedet (det var det eneste jord de havde), og en kirkegård behøver ikke være død, jeg går selv ofte tur på Assistensen på nørrebro. Jeg synes dog stadig, at man skal have respekt for de døde og ikke mindst deres familie. Eurowoman må i hvertfald godt lade være med at sætte en model på min farmor og farfars grav på Assistensen. 

Jeg tror egentlig mit problem er, at det virker som om, at der ikke er blevet tænkt over, at det er en kirkegård, fotoserien er lavet på. Den er valgt pga. de fine farver. Hvis der havde været et dybere budskab omkring døden og de farvestrålende gravsteder, ville jeg måske kunne havde set det som en interessant fotoserie, men det skinner bare så meget igennem, at kirkegården bare var en enorm fin "location" til shootet. Man kunne lige så godt have sat modellen ethvert andet farverigt sted.

Det er bare ikke godt for modens image, når det hele er så meget ude af kontekst og fuldstændigt distanceret i forhold til resten er verden. Det er ikke fordi, at moden skal være dyb og tage stilling en masse etiske og polistiske spørgsmål, men den bliver så ufattelig overfladisk og ligegyldigt, hvis ikke man perspektiverer til livet.

4 kommentarer:

 1. Det er jo flot rent farvemæssigt, men jeg kan heller ikke forholde mig til, at det er på en kirkegård og så "så tæt" på gravene. Hvis det havde været med en kirkegård i baggrunden, var det ok.. Men når de læner sig ind over dem i næsten ingenting. Nej.

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med dig på at jeg synes det er usmageligt. Jet tror også jeg ville være mere åben over for konceptet hvis de brugte det mere, altså kørte et koncept over det.

  SvarSlet
 3. Meget rart at vide at jeg ikke er en eneste ;)

  Pernille: ja man kan sagtens have et fotoshoot på en kirkegård, det handler bare om hvordan man gør det.

  Betina: ja, hvis der havde været en sammenhæng kunne det give mening.

  - Vibeke

  SvarSlet
 4. Jeg tænkte nøjagtig det samme! Og, indrømmet!, læste også lige efter for at se, hvis navn der stod på graven.. Det er da en flot kirkegård, bevares, men alligevel...
  Til gengæld, og lidt af et emneskift, hold nu k... forsiden af abon.udgaven af det nye ELLE er flot! Sad og gloede på det længe i går...

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.