mandag den 6. april 2009

Hellere 11 billige sko end...



Disse sko og støvler har alle kostet under 100kr (7 af den 50kr eller derunder). Mette fra Modedullens skriblerier skrev for nylig om glæden ved billige ting vs. de dyre, og da jeg forleden ryddede op i mit skab, kom jeg til at tænke på, alle de billige sko jeg har, som jeg er rigtig glad for. Nogle er helt nye andre, har jeg haft i mange år. I alt er der sko for ca 625kr, så det var ikke meget kvalitetssko, man kunne få for dette, og jeg er ret sikker på, at jeg har haft/vil få mere glæde af disse sko, end det ene par jeg kunne have købt for den samlede pris (eller den dobbelte). Det handler ikke om at have flest sko, men udtrykket "hellere have 1 par dyre sko, som man er glad for i stedet for 3 billige" gælder bare ikke i min verden. For det første fordi, at disse sko er så billige, at det et par sko til "bare" 2000kr ville være ækvivalent med, ikke 3 par, men nærmere 30 par sko. For det andet ville jeg aldrig købe 30 par sko (på én gang eller ét år for den sags skyld). Så hvis jeg køber 3 par billige, vil jeg kun have brugt en brøkdel af de penge, som jeg ville have brugt, hvis jeg skulle et på dyre. Hvad jeg vil frem med dette er:


Hellere bruge 150kr, på noget man er glad for, end 2000kr.


PS. Hvis jeg skulle bruge 2000kr på et par sko, skulle det være fairtradesko, den dårlige samvittighed dukker engang i mellem frem, men bare fordi sko er dyre, betyder det ikke, at der ikke er folk, der er blevet udnyttet under processen desværre.

4 kommentarer:

 1. hvor er nittesandalerne fra?

  SvarSlet
 2. Nittesandaler er fra Primark. Du kan se dem tæt på i mit London-indlæg

  - Vibeke

  SvarSlet
 3. Ja jeg så det godt da jeg brugte en god sjat tid på at "bladre" gennem din blog. super fin by the way! (; Og øv til skoene. dem ville jeg gerne have fat i!!

  SvarSlet
 4. Mange tak :) Ja, det er ærgeligt at der ikke er en Primark i Danmark. Jeg kunne også godt have brugt en del mere tid derinde.

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.