torsdag den 2. april 2009

Endagstur til London

Ja, som jeg skrev tidligere på dagen, var min kæreste og jeg på endagstur til London i går. Det var noget af en succes, selvom det startede og sluttede lidt skævt.

Det her bliver en lidt lang historie og jeg håber du vil læse med, men det er også meget for min egen skyld, ellers kan du jo bare kigge lidt billeder. Nå, men lad os starte fra starten. Vi sad i bilen ca tyve i ni og skulle nå flyet 10.30, (turen tager ca 40 min), og så ville den selvfølgelig ikke starte! Det er ikke noget, den normalt har problemer med, så vi nåede lige at blive nervøse. Den kom dog i gang, og vi kom af sted. Vi kom så til at køre en lille omvej, og jeg nåede at blive ret stresset, men det gik altsammen, og vi kom både til lufthavnen og op i flyet. Selve flyveturen varede ca halvanden time, og det gik rigtig stærkt, det var klart over England, og det var meget smukt. Landingen gik også helt fint. Vi landede 11.10 lokaltid og var af flyet ti minutter senere. Vi nåede et tog mod London kvart i tolv. Det var en tur på 45 minutter, og det var egentlig sjovt at se noget af England, det var præcis, som jeg havde forestillet mig.
Klokken halv et ankom vi til Liverpool Street St. Den ligger midt i bankområdet, og vi havde virkelig frygtet demonstrationerne, men det var meget fredeligt.


Der var dog demonstrationer lige i nærheden, og mange af bankerne havde sat træplader for vinduer og døre. Det vrimlede med politi over alt, og de havde allesammen selvlysende gule veste på. Det havde bygningsarbejdere også samt alle mulige andre mennesker, hvilket gjorde det lidt forvirrende.

Efter at have kigget os lidt omkring, gik vi ned mod Themsen, hvor vi fik set Tower Bridge, dog lidt længere væk end planlagt, men fin var den. Bagefter tog vi the Tube til Westminster St., hvor vi Så Big Ben, the Eye (vi var ikke oppe i den da det tog for lang tid), Westminster Abbey, plus alt det andet, der ligger dér. På nogle af billederne ser det lidt mørk ud, men solen skinnede og det var 15 grader, så vejret kunne man bestemt ikke klage over.
Bagefter gik vi hen til Buckingham Palace for lige at hilse på Dronningen, men hun havde travlt, da den mexicanske præsident kom på besøg. Der var igen masser af politi og masser mediedækning.
Vi satte derefter kursen mod Oxford Street. Vi havde ikke noget kort, men vi fik resoneret os frem til en retning ved hjælp af solen og vores metrokort, og så gik vi. Vi valgte de små gader, da det altid er så spændende med fremmede steder.
Det var en meget hyggeligt tur op mod Oxford Street ,vi kom bl.a. forbi den amerikanske ambassade, hvor der også havde været demo, og hvor det flød med "Yes we can"-skilte. Vi havnede på Oxford Street ved Marble Arch, og lige derved lå Primak. Her tog jeg på 18minutters powershopping, ja 18 minutter! I mens fandt min kæreste McD og fik noget at spise (ingen af os bryder os om, at han er med, når jeg shopper, så det passede rigtig godt). På de 18 minutter fandt jeg et par sart mintgrønne lakballerinaer til 5,87£, et par leopardprint ballerinaer til 3,91£ samt et par sandaler i ruskind med nitter til 11,74£ - ca 180kr i alt. Jeg prøvede ingen af dem, det var der ikke tid til, men de passer heldigvis. Jeg er meget stolt af mig selv, da jeg ikke lavede et eneste panikkøb. Det kunne jeg let have gjort, da jeg både havde kort tid, og alt bare var så billigt, men jeg holdt mig i skindet og slap for fejlkøb.
Bagefter gik vi op ad Oxford Street, indtil vi ramte Topshop. Jeg skal helt sikkert på shoppingtur til London på et tidspunkt, for det her var en oplevelsestur, hvilket betød at jeg lige gik rundt i butikken og konstaterede, at det hele var lækkert, og Topshop er stor, hvorefter jeg hapsede tulip hem vesten i sort og i hvid.
Efter den lille shoppingtur tog vi tuben tilbage Liverpool Street st igen, hvor vi gik rundt i området og så endnu en demo. Bagefter tog vi på Starbuck's og fik lidt at spise og drikke. Mens vi sad derinde, kom der politibetjente derind i fuldt riot-gear, det så lidt vildt ud, men de skulle holde pause og var i godt humør. Generelt virkede politiet meget venlige trods det store opbud. Til sidst gik vi tilbage til stationen, og tog toget til Standsted lufthavn. Her fik vi lige købt to albums til 8,51£, hvilket er ca 35kr stykket.

Klokken var nu kvart i otte om aftenen lokaltid, og vi klar til at tage hjem. Det var ryanair ikke, så vi blev en halv time forsinket. Endelig kom vi i luften, det var blevet mørkt og vi kunne se alle lysene, det var virkelig smukt. Lige inden vi lettede, fik vi et fint kig på Air force one som holdt i lufthavnen. (Jeg kan forresten konkludere, at fly ikke styrter ned, hvis man har sin mobil tændt i flight-mode, da min sidemand Hr. General Motors valgte at have sin iPhone tændt hele tiden, pånær, da vi lettede og landede. Jeg er ikke så vild med mennesker, der mener, at regler kun gælder for alle andre). Nå men, der skete ingenting, dramaet opstod først, da vi skulle til at lande. Vi godt i gang med nedstigningen, og det føltes, som om vi snart skulle lande (vi kunne intet se, da det var så tåget). Lige pludselig begyndte vi at stige voldsomt. Min flyinteresserede kæreste syntes, det var meget mærkeligt, og jeg nåede da lige at blive bekymret. Piloten sagde så, at der var meget mere tåget, end de forventede, og de havde en missed-landing. De ville forsøge igen, og han lovede, vi nok skulle lande denne gang, men vi fik lige 20min mere i luften. Vi kom da sikkert ned på jorden i andet forsøg, men hold da op hvor var det tåget, det var ikke meget man kunne se, og for en gangs skyld syntes jeg ikke, det var akavet, at folk klappede. Billedet giver lidt et indtryk af det, men det så noget voldsommere ud.Vi var i alt blevet en time forsinket, og klokken var nu halv tolv om natten. Da vi kørte hjem, var det lige så tåget, så det gik rimelig stille og roligt.

Det har været en utrolig dejlig tur. Turen kom til at koste os ca 680-690kr for to personer. Det inkluderede parkering i lufthavn(75kr) , flybilletter (168kr) , togbilletter (43£) samt endagsbillet til metroen (11,20£). Vi fik fem timer i London, og selvom det overhoved ikke er nok til at se hele London, fik vi da et fint indtryk af byen og en rigtig hyggelig tur. Jeg glæder mig meget, til jeg en dag skal tilbage igen og få set noget mere.Forresten er alle billederne (som altid) taget med min Nokia 6220 (pånær tulip hem vest'ne der er fra topshop.com), jeg synes, den har klaret sig rigtig godt.

11 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig dejlig tur :)
  Gode køb :) Jeg er blevet lidt forelsket i de der tulip hem vests nu :)

  SvarSlet
 2. Ej hvor lyder det bare hyggeligt og spændende (:

  De der tulip hem vests er bare fede - det er ikke længe siden jeg nappede en i hvid. Er super glad for den (:

  Mia (:

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke finde tulip hem vests på Topshop - hvad ligger de under?
  /Maria

  SvarSlet
 4. @ Anomym: de ligger under Tops-->Tunics og så på sidste side. Ellers kan du bare søge på dem.

  @Maria: Jeg har vist også hypet dem lidt, men det er jo fordi, jeg selv har et crush på dem.

  @Mia: Jeg håber, også jeg bliver glad for mine, men jeg kan ikke forestille mig andet :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 5. Hejsa,

  vil bare lige berolige dig mht. din sidemand og hans iPhone på flyveturen - man kan faktisk slå tlf-delen af iPhonen fra og kun bruge den som en iPod, fx når man flyver. Et trick, vi i høj grad bruger, når Lillepigen skal distraheres med lidt Teletubbies, mens vi er i luften... Så med mindre han talte decideret talte i sin tlf, har han skam fulgt alle regler :-)

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 6. Hey,
  Ih, hvor lækkert med en éndagstur til shoppingmekka! Det lyder jo også til, at det blev en nogenlunde billig tur!
  Fedt, du fandt de der toppe fra Topshop! Og fine sko!
  Du er sør´me en dygtig shopper! Og så endda på kort tid!
  Velkommen tilbage også!

  SvarSlet
 7. @ Mette. Nu er jeg ikke inde i iPhonen, men når de udtrykkeligt siger at mobilen skal være slukket også mobiler i flightmode, så synes jeg man skal overholde det. Hans var i flightmode kunne jeg se. Forresten er jeg ikke så bange hvad det angår, elsker at flyve.

  @Beam: Jeg syntes faktisk turen var billig, specielt når man tænker på, hvor meget det koster at tage til København med toget (som jeg gør rimelig ofte). Tak, jeg er også selv imponeret over mine shoppeevner ;)

  - Vibeke

  SvarSlet
 8. Hej!
  Nu står jeg selv og skal afsted på en en-dags tur til London, og jeg ville lige høre dig ad, hvordan I fandt fra Standsted Lufthavn til London? Og hvad det kostede?
  Og vil du mene at der virkelig er brug for at tage metroen? eller kan man nøjes med at gå?
  Mvh. Ditte :)

  SvarSlet
 9. Hej.
  Metroen kører slet ikke så langt ud, og der er 45 min med tog, så man kan nok ikke gå. Vi tog toget og det kostede 43£ for to personer retur med ryanair rabat. Men der er også busser, dem har jeg bare ikke styr på. Jeg håber du får en god tur :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 10. Tak skal du have (:

  SvarSlet
 11. Vildt fantastisk blog! :)

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.