fredag den 10. april 2009

Rabat på ELF + lidt advarsler.

EDIT: Bare lige for at folk ikke går i panik, så er ELF ikke værre end mange andre mærker, men hvis man ikke er til parfume og de parabener, der er under mistanke, bør man nok tænke sig som, lige som med alt andet makeup

Okay, det her bliver at blandet og langt indlæg, men de ting jeg skriver (udover rabatten), gælder selvfølgelig alle produkter og ikke kun ELF's

Jeg læste fornylig om E.L.F på Velkommen i rodebutikken og blev virkelig fristet af de gode priser og fine ting, men jeg holdt mig i skindet. Nu har jeg så lige opdaget, at man får 5£ rabat hvis man køber for 15£eller mere ved brug af koden easterelf, (hvilket egentlig betyder, at man får 47,25kr i rabat, hvis man køber for over 141,75). Tilbudet gælder til d. 13. april, og hvis jeg tillader mig selv at købe noget, bliver det nok disse ting, men indtil videre er jeg fornuftig.

Jeg er dog ikke helt sikker på, jeg vil købe makeup fra dem andet end neglelak. Jeg er begyndt at være mere opmærksom på, hvad der er i de ting, jeg putter i hoved. Jeg er ikke ligefrem fanatisk, men jeg holder mere øje med det. Når det er sagt vil jeg lige sige, at neglelak ikke er særlig godt for noget som helst andet end at farve neglene, og jeg har læst mig frem til, at man ikke kan lave "sunde" neglelakker.

Mange af ELF's produkter indeholder propylparaben, som er under mistanke for at være hormonforstyrrende. I kan se listen her.

GRØNT LYS:
Methylparaben
Ethylparaben

GULT LYS:
Propylparaben
Butylparaben
Isopropylparaben
Isobutylparaben

RØDT LYS:
Komiteen har IKKE givet rødt lys til
nogen af parabenerne

Desuden indeholder mange af tingene parfume. Hvilket jo heller ikke er godt for huden. Nu bruger jeg selv en dagcreme med et at de deklarationspligtige parfumestoffer, men jeg undgår det, hvor jeg kan. Og så husk lige, at "naturlige" dufte som æteriske olier er LIGE SÅ allergifremkaldende, som det man normalt kalder parfume. Naturligt er ikke lig med sundt.

Navne på de 26 deklarationspligtige parfumestoffer (resten angives med ord som parfume eller lign.)Amyl Cinnamal
Benzyl Alcohol
Cinnamyl Alcohol
Citral
Eugenol
Hydroxycitronellal
Isoeugenol
Amylcinnamyl Alcohol
Benzyl Salicylate
Cinnamal
Coumarin
Geraniol
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde
Anise Alcohol
Benzyl Cinnamate
Farnesol
Butylphenyl Methylpropional
Linalool
Benzyl benzoate
Citronellol
Hexyl Cinnamal
Limonene
Methyl 2-Octynoate
Alpha-Isomethyl Ionone
Evernia Prunastri (Oak moss) Extract
Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract

En sidste ting var, at jeg så, noget af deres mineral makeup indeholder bismut, og det er nogle der ikke kan tåle så det vil jeg også være opmærksom på, (Mica kan også være generende, men det er der færre, der oplever).


Der skal sikkert også være flere ting, jeg er ikke så meget inde i det endnu. Dog ville jeg ikke ikke have noget imod at bruge disse ting en sjælden gang (jeg burde nok hellere gøre noget ved min ellers så gode dagcreme). Man kan jo heller ikke forvente meget af produkter til knap 15kr.

12 kommentarer:

 1. Jeg har lige været inde og bestille og blev også kun til 3 neglelakke og deres 9 sæts brush kit. Men synes det var ret billigt. Blev 250 kr for det :)

  SvarSlet
 2. Det er voldsomt billigt, men brugte du så rabatkoden?

  - Vibeke

  SvarSlet
 3. Yep og den virkede fint :) Så det er bare at gå i gang med at bestille det hele :P og hvis man når over de 30pund så får man jo også gratis levering, dog er levering til DK kun omkring 4pund så det er jo ikke fordi man går fallit af det ;) Happy shopping :))

  SvarSlet
 4. Åh, jeg overvejer stadig. Tak :)

  SvarSlet
 5. Ret godt indlæg. Det med parabener mm. er også i mit hoved når jeg løber make up mm. - jeg er også blevet ret kritisk! Men jeg overvejer at købe nogle falske øjnvipper der inde, da de er sindsygt billige!!!

  SvarSlet
 6. Mange tak. Ja, jeg har også kig på nogle falske øjenvipper, det er tarveligt at det er så billigt ;)

  - Vibeke

  SvarSlet
 7. Neglelak fra Nubar indeholder ikke formaldehyd og et par af de andre stoffer som normalt er i lakker...
  Prøv at tjekke dem ud...

  SvarSlet
 8. puha det var godt jeg fandt det her indlæg! har selv overvejet at købe på elf - fordi det netop er mineral makeup osv. men jeg er også super kritisk overfor hvad jeg bruger. pt er alle mine produkter økologiske. men så koster det jo også derefter. men eftersom jeg havde acne som ung teen går jeg ikke på kompromis, kender konsekvensen alt for godt. tak for godt indlæg.

  SvarSlet
 9. @Trins. Det ser vist også ud til at ELF's er uden forfaldehyd samt to andre stoffer, som er slemme. Men tak for tippet :)

  @Karenmarie. Det er ikke kun ELF, der indeholder bismuth og mica. Den, jeg selv bruger, indeholder mica, og det har jeg ikke problemer med, men man skal være opmærksom på, hvordan ens hud reagere. Økologisk er en god idé, men stadig ikke en garanti; der kan stadig være parfume/duftolier i, og hvis ikke der er nogle konserveringsmidler i, kan der komme svamp og bakterier i, det er heller ikke godt for en. Det er svært, men man skal bare lytte til sin krop og være lidt kritisk over de produkter man bruger.

  - Vibeke

  SvarSlet
 10. Hmm, det er altså tricky med de parabener. Lavede et skoleprojekt om dem, og det er ret slemt i forhold til nogle forsøg der er lavet med fisk og rotter (danske forsøg) En overlæge sagde til os, at han i hvert fald selv var holdt op med at bruge produkter med dem.
  Men men men, det er parabener i stort set alt. Alle mine produkter fra Clinique indeholder de parabener der er under mistanke. Den produktserie jeg har set, som er værst, er Body Shop, som ellers har en sund og "naturlig" profil.
  Parabenerne er stadig tilladte, men der er begrænsning på - ergo er det jo ikke fordi at et billigt mærke fylder flere parabener på fordi det er billigt - det er et spørgsmål om konserving (varenes holdbarhed på hylden i butikken, samt efter åbning)
  De stribede fra matas indeholder i øvrigt aldrig parabener. Sikke et hit.

  SvarSlet
 11. Det er nemlig helt umuligt at styre helt uden om. Jeg har også hørt om forsøg på rotter, det er lidt uhyggeligt hvor meget det kan ændre. Og du har helt ret at de ikke kun er billige produkter, det har ingen betydning.

  - Vibeke

  SvarSlet
 12. For resten synes jeg det er lidt ærgeligt at parabener altid overskygger parfume. Parfumeallergi er en rigtig grim ting, og der er der en del man kan gøre for at undgå det.

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.