tirsdag den 9. juni 2009

Discountliv og luksusdrømme = tur til New York

Ja, mit liv bliver noget mere discount det næste stykke tid, der skal nemlig være råd til luksus i form af en tur til New York! I dag har kæresten og jeg købt billetter, vi skal af sted til oktober, og jeg glæder mig allerede helt vildt :) Billetterne kostede 5094kr for to personer. Jeg synes, det er noget et fund. Vi skal med icelandair, og jeg vil gerne anbefale at kigge på deres hjemmeside (icelandair.dk), for der er det rimeligt overskueligt at finde nogle billige billetter. Man skal dog være opmærksom på prisen for hjemrejsen af en eller anden grund afhænger af, hvilken dag man vælger til udrejse. Et andet sted, jeg synes, det er nemt og overskueligt at finde billige billetter, er hos mrjet.dk. Der skal man vælge fleksible dage, så kommer der et fint skema med priser, her har jeg faktisk set billetter ned til 4936kr (for to personer retur), så det er da værd at tage et kig på.

Vi har også booket et sted at bo, det er såkaldt guesthouse, hvor vi skal dele køkken og bad med én anden. Det ligger godt nok i Harlem, men det ser fint ud, og der ligger metro 500m derfra og central park ligger lidt over en 1 km væk. Det kommer til at koste ca 2300kr for seks nætter, så det kan vist ikke blive meget billigere :) Værelserne ser også rigtig hyggelige ud, langt bedre end de andre jeg har kigget på i den prisklasse. Men man får selvfølgelig, hvad man betaler for ;)

Nå, men kom endelig med jeres bedste bud på hvad man skal se/opleve/spise når man besøger New York. Ja, jeg har allerede en plan med noget dunkin' donuts (jeg får ondt i maven bare af tanken) og starbucks ;)

PS. Når nu jeg er ved billige flybilletter, så har ryanair de næste par dage billetter til London til 1 kr pr. vej. Husk, at der kommer nogle ekstra gebyrer (mener det er 5£ pr. person pr. vej) og at vælge online check ind, samt kun at tage håndbagage med.

11 kommentarer:

 1. Hvor fedt. Det kan du glæde dig til. Det er desværre mange år siden, jeg var der (den rejse, jeg vandt), og der shoppede jeg faktisk ikke så vildt. ;o) Vi så en masse ting som f.eks. Naturhistorisk museum - fantastisk oplevelse. Og besøgte også Børsen og nogle andre ting. Var også oppe i World trade center, men...

  SvarSlet
 2. Magnolia Bakery i Bleeker Str. - så er det jo samtidig nærliggende at slå et smut forbi Marc Jacobs special items store. (:

  SvarSlet
 3. Beam, jeg tror desværre heller ikke det bliver den helt store shoppetur, for har både kæresten med og nok brugt alle mine penge på rejsen ;) men noget skal det nok blive til. Naturhistorisk museum er hermed noteret, jeg tror også, det kunne være fedt. Tja, man skal vel se ground zero...

  Anonym, ja! det lyder bestemt ikke dårligt :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 4. hvor har du fundet det der billige overnatning henne? Men lyder super fedt :D!

  SvarSlet
 5. Selvfølgelig skal du se Ground Zero, og samtidig kan du måske smutte i Century 21 som ligger lige overfor og er et shoppingcenter hvor du kan få mange mærkevareting ret billigt - i forhold til i Danmark i hvert fald.
  Derudover ligger der også en Frisør hvor du kan få Redken superbilligt!
  Vil også anbefale dig at smutte i enten Rackafella center eller The empire state building og se udsigten - det er noget særligt!
  Derudover var jeg selv på en sejltur rundt om manhatten med speaker på, og det var altså sjovt at se! (:

  Nu er det to år siden jeg var der ,så kan være noget har ændret sig, men jeg ELSKER den by! :D

  SvarSlet
 6. Jeg har lige været der for nogle uger siden. Var der fire nætter og man kan egentlig nå meget. Var ude at sejle rundt om Manhatten (ca. tre timers tur), rundtur i FN, Carries trappe, Ground Zero + kirken ved siden af, men billeder, brandtøj osv. (har glemt navnet), frihedsgudinden, central park, empire state building x 2 (om dagen om om aftenen), broadway osv. Der er masser af ting :)

  SvarSlet
 7. Tak for inspiration.

  Jeg fandt overnatningen på hostels.com, men der er masser af den slags sider, husk at læse brugeranmeldelserne!

  - Vibeke

  SvarSlet
 8. Du SKAL tage til Williamsburg i Brooklyn - det er supernemt, der kører tog lige dertil, kun et par stationer fra Union Square. Området omkring Bedford Avenue er fyldt med helt fantastiske butikker, bl.a. flere fede genbrugsbutikker. Find den der hedder Beacon's Closet (tror det var noget med 6-7 gade eller noget i den dur), den er indrettet efter farver, og har KUN fede ting.

  Hvis vejret er godt, er der gadesælgere langs Bedford, hvor man kan være heldig at finde smykker.

  Så er der området omkring Mulberry Street/Spring Street/Crosby Street hvor der fx ligger MoMa designstore, og andre små fikse butikker.

  New York Magazine er et godt websted til at finde butikker der skal udforskes: www.nymag.com

  Den butik Helene omtaler, tror jeg hun mener er Forever 21, som ligesom er den ondeste mest rodede udgave af H&M, men de har sjove ting. Der ligger en på Union Square, og så på .... tror det er Broadway Ave, som går fra Soho til Union Square, og der er også mange gode butikker (Find Michael K for sneakers!)

  Og til sidst: Du skal vel selvfølgelig besøge Carries lejlighed (eller stand in lejlighed) på Perry Street i Greenwich Village, hvor Magnolia Bakery ligger lige i nærheden. Samt bygningen der blev brugt i Friends, som Monicas lejlighed....;)

  Og nå ja, skal du have billigt tøj, så ligger der en Nike MegaStore i bunden af Trump Tower, og det er 30-40% billigere end herhjemme...

  Og så er der jo også alle turisttingene, men dem kan du jo læse om i en bog;)

  SvarSlet
 9. Hey - her er et endnu billigere hotel som ligger centralt på manhatten http://www.carltonarms.com/
  det er ikke luksus, men hyggeligt

  SvarSlet
 10. Tak for forslaget, jeg kiggede lige på det, men så vidt jeg kan se, er det dyrere. Vi giver 70$ pr. nat, hvor det der koster 110$. Men hvis man gerne vil bo mere centralt, er det da helt klart en mulighed.

  - Vibeke

  SvarSlet
 11. Spis morgenmad på en retro diner, de ligger over det hele i byen, og du får en stor morgenmad (med æg og pandekager) til små penge. Tag Staten Island Ferry for at se frihedsgudinden, den færge er nemlig gratis- og du ser statuen lige så godt som fra den færge som du skal betale for. Gå en tur i smukke Central Park, også helt og aldeles gratis og virkelig en fin oplevelse. Har du penge til overs så tag på immigrationsmuseum, som ligger ved siden af frihedsgudinden, hvor man kan se hvordan alle indvandrerne ankom i USA helt tilbage til det 19. århundrede. Alle pengene værd.

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.