lørdag den 20. februar 2010

At blive skræmt væk

Der er flere ting, der kan skræmme mig ud af en butik, når jeg shopper. Den klassiske med ekspedienten, der forfølger en rundt i butikken, fordi hun/han mener at kunne hjælpe. Eller når de river forhænget fra i prøverummet: "jeg kigger lige ind" - jo tak, det kan jeg godt se, lad venligst være med det, jeg står lige og har ikke noget tøj på. Begge ting gør faktisk, at jeg hurtigt smutter ud eller evt overvejer at lade være med at prøve og dermed købe tøj.

Nu er jeg begyndt at opleve en ny ting, der godt kan ødelægge mit shoppehumør - måske ikke så grelt som de to ovennævnte, men det er virkelig uklædeligt. Man opdager det måske ikke så meget, hvis man kommer i myldretiden, men det finder også sted dér. Det, jeg taler om, er ekspedienter, der enten bagtaler hinanden, eller den butik de arbejder i. Hold da op, hvor kan det blive grimt. Specielt det med at brokke sig over firmaet kan vist ikke være særligt velset, når nu der er kunder i butikken. Det er dog mere den bagtaleri af kolleger, der skræmmer mig væk, og det hjælper ikke ligefrem, når de står og er mere optagede af at bagtale hinanden end at ekspedere undertegnede. Der er godt nok visse butikker i Århus, jeg ikke gad at arbejde.

Jeg synes generelt, man skal lade være med at bagtale, det kommer der ikke noget godt ud af, men at bagtale andre foran kunder giver altså et rigtig dårligt indtryk. Fx har jeg ikke lyst til at spørge om hjælp, og jeg overvejer da også, om jeg som kunde bliver det næste offer, når jeg er smuttet (ikke at det rør mig så meget, men det er da stadig ikke rart), og det giver på ingen måde lyst til at gå ind i den butik igen. Derudover hjælper det ikke evt klicheer, hvor ekspedienter bliver portræteret som nogle høns. Hvis jeg arbejde i en butik, ville jeg virkelig tænke mig om, før jeg begynder at sige, at ledelsen ikke kan finde ud af noget - eller at Maria aldrig laver noget, og hun ikke kan finde ud af at lægge bluserne ordentligt sammen.

5 kommentarer:

 1. Jeg kunne ikke være mere enig... Der er en del butikker i Århus, jeg hverken har lyst til at shoppe eller arbejde i.
  En anden ting, jeg virkelig hader, er når man er ude at shoppe sidst på dagen, og de står og snakker sammen om, hvor fedt det bliver at lukke butikken og komme hjem, og "ih, nu gider jeg bare ikke mere." og "hvor er jeg bare træt af det og det.." Hallo! Jeg står her og vil gerne købe noget og føle mig velkommen... ak nej.

  Det er især slemt i en af Matas butikkerne, hvor jeg ovenikøbet har hørt en ekspedient fylde en anden kunde med løgn. Da jeg så venligt påpegede, at det hun sagde var forkert, fik jeg lige et blik der kunne dræbe, og så lod hun ellers som om, at det var mig der var dum, i stedet for at vende flasken om, og give kunden de rigtige informationer... Thanks. Der kommer jeg ikke mere, medmindre det er absolut nødvendigt.

  Nå, det var et af den slags indlæg der fik en grr-kommentar frem i mig. LOL. Men ja - kort sagt - du har ret :)

  SvarSlet
 2. Jeg kan også sagtens følge dig! En anden ting, som jeg synes kan være irriterende - er for høj musik! Nogle butikker fyrer så højt op for musikken så det er svært at tænke..! meget irriterende... Charlotte

  SvarSlet
 3. FrkBlaBla: Ja, man føler sig ikke særlig velkommen så.

  Charlotte: uh, højt musik er også en dræber!

  - Vibeke

  SvarSlet
 4. Hold da op, det er jo direkte pinligt for de butikker du har oplevet det der i. Jeg giver dig helt ret!

  Jeg synes ikke det er noget bedre end at få lov at gå ind i en butik og bare kigge rundt uden at skulle antastes af en ekspedient. Det er fint, hvis de bare lige siger "hej, sig hvis jeg kan hjælpe". Så er jeg tilfreds :-)

  SvarSlet
 5. Lasse: Jeg synes også det var pinligt for dem. Ja, det er meget rart de lige siger hej, og så kan man gå i fred.

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.