tirsdag den 23. marts 2010

Ét års kjoler, sko og pailletbukser

Okay, jeg har set frygten i øjnene og kigget på, hvor mange penge jeg har brugt på tøj, sko og smykke på ét år ( fra 1. april 2009 til 31. marts 2010 - ja jeg køber ikke mere). Jeg har flere gange læst om bloggere, der hver måned gjorde op, hvad de havde købt og for hvor meget, og det, der gjorde udslaget, var Modedullens indlæg. Og det er faktisk frygten for at blive konfronteret med, hvor mange penge jeg brugte, der har holdt mig tilbage. Jeg bruger ikke flere, end jeg har, men derfor er det stadig ikke rart at stå til regnskab med, hvor mange penge man har brugt. På den anden side er jeg stærk modstander af økonomisk fortrængning, så derfor gik jeg i gang. Der er dog også et sjovt element ved sagen, nemlig at se på alle de mange fine ting jeg har købt, og ja, der er mange, jeg blev ihvertfald overrasket - i alt har jeg købt 76 stk tøj, sko, smykker og tilbehør. Jeg kan godt love jer, det var en masse, der skulle samles sammen til nedenstående billeder.

Og så er det vi kommer til der spændende: hvor mange penge har jeg så brugt på tøj og sko på et år? Svaret er ca 6400kr (eller 533kr/md). Dog inkl 1000-1500kr gavekort jeg har fået til H&M. I forhold hvad jeg ellers har set, folk bruger, synes jeg egentligt ikke, det er så slemt, men det er stadig en del penge, og mit mål for det næste år, vil være at komme under 5000kr. Jeg vil derfor i gang med at planlægge mine køb langt mere. Derfor har jeg lavet et regneark med tre faner, ét til mine køb, ét til at planlægge køb og ét til mine ønsker. Så kan jeg forhåbentlig få lidt mere styr på det, selvom der stadig skal være plads til lidt gode udsalgskøb.
Hvis jeg går lidt i dybden med forbruget, kan jeg oplyse ,at jeg har købt:
 • 17 kjoler til i alt 1789kr
 • 14 stk smykker til i alt 503kr
 • 12 par sko og støvler til i alt 1260kr
 • 8 toppe (inkl 1 cardigan + 1 pailletbolero) til i alt 491kr
 • 7 stk "andet" (buksedragt, tøjklæder, tasker osv.) til i alt 652kr
 • 6 par bukser til i alt 883kr
 • 4 jakker til i alt 450kr
 • 4 nederdele til 175kr
 • 4 par strømperbukser og leggins til 197kr

Og af fun facts kan jeg fortælle at

 • Gennemsnitsprisen ligger lige over 84kr.
 • Der er ca 10% fejlkøb (som jeg dog beholder)
 • Halvdelen af de bukser, jeg har købt, er med pailletter.
 • Mit yndlingskøb er zebrabuksedragten.
 • Jeg har normalt mere tøj i mit skab, dette er jo kun fra det sidste år.
 • Halvdelen af tingene af fra H&M. På 2. pladsen kommer Topshop og 3. pladsen Ebay.
 • Mit forbrug svarer til det, det koster at ryge ca. ½ pakke cigaretter om dagen.
 • 55 ud af de 76 køb er enten købt med rabat eller brugt, det svarer til 72%.
 • Jeg tør ikke tælle, hvor mange af tingene jeg reelt manglede.


Jeg synes virkelig, det har været lærerigt at kigge på mit forbrug, og jeg vil da gerne opfordre jer andre til det. Jeg har ihvertfald også lært lidt om mine shoppevaner, og hvordan jeg bruger mine penge - og så har jeg jo set frygten i øjnene.

23 kommentarer:

 1. Hvordan kan du huske præcise priser og hvornår det er købt? Overvejer at kaste mig ud i det samme, men tror simpelthen ikke at det ville blive særligt præcist

  (og tror der ville vente mig en meget, meget slem overraskelse i form af beløbet)

  SvarSlet
 2. Fedt, fedt, fedt. Jeg er stadig en kylling - jeg lægger det i hvert fald ikke ud til offentligt skue. Jeg ved godt, at jeg shopper meget, selvom jeg ikke altid "burde".

  SvarSlet
 3. Jeg er faktisk meget imponeret over dig. Synes dit forbrug lyder meget fornuftigt og kontrolleret. Jeg tror faktisk ikke engang det ville være muligt for mig at lave sådan et regnskab hehe :)
  Men det er sjovt, at du tager emnet forbrug op på din blog. Jeg bruger nemlig meget et modedebatforum, hvor jeg for nogle uger siden smed samme emne ud. For det lader nemlig til at folk shopper ret heftigt. Det viste sig dog, at det var de færreste der shoppede over evne, og at folk stejlede meget ved tanken om, at bruge flere penge end de reelt har.
  Jeg tror at dårlig samvittighed over tøjindkøb hænger meget sammen med, at det ikke er noget man står og mangler. Mit eget klædeskab bugner også, og nogle gange fatter jeg ikke, hvorfor der absolut skal en ekstra kjole eller par shorts derind. Jeg har fundet frem til, at tøj for mig ikke bare er noget, jeg tager på. Det er en reel hobby, som jeg bruger til noget. Problemet er bare lidt, at det virker så fandens overfladisk. Jeg får omvendt aldrig dårlig samvittighed over de bøger, jeg køber, selvom det ikke er nogle, jeg bruger aktivt på mit studie, og nogle af dem også ender met samle støv.
  I øvrigt synes jeg det var ret sjovt med din statistik. Det satte tingene i perspektiv :)

  SvarSlet
 4. Godt og interessant indlæg!

  Jeg har ikke haft modet endnu, men det kunne være, jeg skulle prøve med en månedsstatus ved lejlighed. Men det er jo meget mere sigende, at lave et regnestykke, der dækker over et helt år.

  /Maria

  SvarSlet
 5. Jeanett: faktisk kunne jeg huske det meste, når jeg lige tænkte mig om. Mange stod på bloggen, alle H&M-varerne er købt med clubkort, så det kan jeg tjekke under "mine transaktioner" (det passede lige med, at jeg er færdig med et år), og så har jeg også næsten alle boner. Men det tog også lidt tid ved regnearket, for fremtiden vil jeg skrive det ind løbende.

  - Vibeke

  Beam: Det er rart når det overstået, for så ved man, hvad man skal gøre noget ved, og det gav mig lyst til at tænke mere over mine køb. Gør det efter luksusfælden, så føles det nok ikke så slemt ;)

  Sannie: Mange tak. Jeg tror faktisk, du har fuldstændig ret, det er nok det med, at man ikke mangler det. Det må være den næste udfordring: at se på hvad jeg har købt, som jeg ikke mangler. Det er jeg nok ikke klar til endnu.
  Og ja, jeg kunne lige så godt nørde lidt, når nu jeg var i gang ;)

  Maria: Tak. Det gav ihvertfald mig et kæmpe overblik!

  SvarSlet
 6. Vibeke, du er cool. Fantastisk indlæg. Og et stort mod...
  You rock :-)

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 7. 12 par sko for 1200kr.. faneme godt klaret..

  SvarSlet
 8. Jeg er godt nok imponeret over både at du kan huske alt du har købt + det at du har fået så meget for så lidt :o)

  SvarSlet
 9. Jeg tagger

  som sagt 7 skønne bloggere, efter jeg fik en fin bloggeraward af søde Katja:

  Maria-fra Mode med Mere, fordi det var pga hendes blog jeg i sin tid begyndte at blogge.

  Chau-The tiger aka Chau, fordi hun altid poster en masse skønne billeder, og viser alt tøj på. Hun er nærmest som en personlig påklædningsdukke:)

  Maria-Garderobeskabet, fordi hun har en smuk klasssisk stil, der er nutidig, smuk og meget elegant.

  Maria-Min Passion, fordi hun viser utrolig mange smukke, og inspirerende billeder.

  Vibeke-Discountliv & Luksusdrømme, fordi hun har ben i næsen, og altid finder de bedste udsalgskøb og gode kup.

  Mette-Modedullens Skriblerier, fordi hun må være det perfekte eksempel på at man kan vindueshoppe (som undertegnet desværre ikke mestre endnu) og kan tale om andet end (de dejlige) børn, selvom man er på barsel.

  Charlotte-Nutellah, fordi hun har en misundelsesværdi stil, humor og gode skriveegenskaber.

  SvarSlet
 10. Cool indlæg!

  Og HOLD da OP! Både til at du kan huske ALT hvad du har købt (og hvad det har kostet) og at du har fået så meget for så lidt!!!! Respekt! :-)
  I en periode (...dengang jeg havde penge...) brugte jeg det beløb om måneden, så det er virkelig godt klaret på et år!

  SvarSlet
 11. Tak skal I have :) Jeg tror godt, jeg kan tillade mig at kalde mig selv udsalgshaj nu ;)

  Det er faktisk ikke så svært at huske, hvad man har købt, når man først går i gang, og så hjalp bloggen jo.

  Karin: tak for tag!

  - Vibeke

  SvarSlet
 12. Jeg har også skrevet mine køb ned for marts, men endnu ved jeg ikke, om det er realistisk, for jeg har både købt et par dyre støvler og sandaler - noget jeg bestemt ikke plejer. Men, jeg fortsætter, så jeg glæder mig til at se april :)

  SvarSlet
 13. WOW! Jeg troede jeg var mester til billige tøj/sko køb, men du må være min overmand (kvinde). Tror jeg har brugt dobbelt så meget hvis turde gøre min køb op... Men nu er det heldigvis dig vi snakker om ;)
  Og fedt at du har fået så meget for pengene, det er inspirerende. Tak for cool indlæg :)

  SvarSlet
 14. Jeg synes det er ret flot at du har fået alt det til 6400 kroner! Du lever op til bloggens navn :-)

  Jeg har ikke det mindste lyst til at regne sammen hvor meget jeg har brugt på et år, men jeg er ikke i tvivl om at det i hvert fald er over 12.000.. :s

  SvarSlet
 15. Jeg synes du er vild.
  Jeg synes det var flot da jeg havde fået købt 13 ting for 750.kr, men du er da bare voldsom god især i forhold til sko.

  SvarSlet
 16. Hvor er det bare et super inspirerende indlæg! Jeg skal hjem og gennemgå H&M club, netbank, og ikke mindst garderobeskabet for indkøb det sidste års tid - jeg er nysgerrig efter at vide hvad jeg har brugt. Som du (Vibeke) selv skriver; så er det rart at vide om man bør gøre noget ved sit forbrug, og man får mere lyst til at tænke mere over sine køb - og dermed værdsætter man nok også det man bruger penge på..

  -Belinda-

  SvarSlet
 17. Julie J: jeg kan godt forestille mig, der kunne gå lidt konkurrence i det.

  Lasse: Ja, det var også en af grundene til, jeg startede den ;)

  Samano: Det er ellers godt klaret!

  Belinda:Det lyder som en plan. Jeg synes også, det var ret hyggeligt at gense alle købene, og føles det som om, jeg har så meget tøj nu ;)

  - Vibeke

  SvarSlet
 18. Meget inspirerende, jeg skal helt sikkert i gang med et overblik over økonomi/tøjskab selv.

  Jeg er bare nysgerrig, har du overvejet at regnskabet også kunne indeholde portoudgifter (måske gør det det allerede)? Jeg ser nemlig dét, som en del af genstandens pris.

  Mvh. Tine

  SvarSlet
 19. Tine: Porto er medregnet :) Jeg synes, det er en naturlig del af prisen, når jeg køber online.

  - Vibeke

  SvarSlet
 20. jeg fik seriøst kvalme og blev fysiks dårlig da jeg den anden dag fik taget mig sammen til at tjekke min h&m konto...... 25.000 på et år!!!!!!! i H&M????????????? og så ALT det andet udover, ikkse sjovt.....

  Sanne

  SvarSlet
 21. Super godt indlæg og meget modigt. Jeg synes også det var sjovt at læse de forskelllige betragtninger du har gjort dig, det hele handler jo også om prioritering. Jeg fører faktisk exel ark over alle mine køb både af nyt, genbrugen og hvad jeg har solgt. Jeg har et klart overblik over mit forbrug og det kan faktisk være skræmmende at se :-) så jeg synes dit regnestykke over dit shoppeforbrug ser meget fornuftigt ud. Det beløb du bruger på et år, det har jeg i de gode måneder brugt på 1,5 måned!! Gisp! men ikke noget jeg fortryder overhovedet, det er en prioritering. Men jeg kan da godt tænke "hold da op" var det så meget :-)

  /Chau

  SvarSlet
 22. Efter at have læst indlægget her, går jeg i næste måned igang med at skrive alt hvad jeg køber ned :) mit forbrug er ikke vanvittigt (kan slet ikke forstå at folk kan bruge penge, de reelt set ikke har), men synes det kunne være sjovt at se, hvor lavt et budget jeg kan køre, og stadig føle at jeg har lækkert tøj :)

  SvarSlet
 23. Sanne: Ja, det er en del, men sejt du gjorde det! :) (du måforresten have en masse tøj!)

  Chau: Der er selvfølgelig også forskel alt efter hvad ens indkomt er.

  Tanja: Det lyder som en god idé. Jeg er også spændt på, hvor langt jeg kan komme ned det næste år.

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.