søndag den 18. april 2010

Ingen kærlighed

Det er ikke så slemt som det lyder, men i går var jeg inde at se udstilligen "I love you" på ARoS, og det var en stor skuffelse, der var nemlig ingen kærlighed, hvis man spørger mig. 

Jeg var egentlig ret spændt på udstillingen, for jeg synes det lød som en god idé at samle værker fra forskelligere tidsperioder og genrer over ét tema, nemlig kærligheden. Jeg har ikke fundet ud af, om det er en god idé, for det var ikke, det der var blevet gjort i denne udstilligen. Den handlede nemlig slet ikke om kærlighed men om en karikatur af kærligheden. Jeg burde måske være advaret, når udstilligen hedder ""I love you" og ikke "Jeg elsker dig", det er nemlig meget nemmere at sige "I love you" til nogen, end det er at sige "jeg elsker dig", og udstillingen var også den nemme version af kærligheden  Inden man går ind til udstilligen, bliver man advaret om, at udstillingen ikke er for børn (og nok heller ikke for sarte sjæle), og det er der god grund til, en god del af "I love you" handler på den ene eller anden måde om sex og i så stor grad, at det havde givet meget mere mening, hvis udstillingen hed "I want you". Hvis man er bange for kønsorganer, skal man nok vare lukke øjnene gennem hele udstillingen. Jeg har ikke noget imod sex eller værkerne for den sag skyld, jeg har bare svært ved at se kærligheden i mange af værkerne. Sex og kærlighed hænger sammen,ja, men her fyldte sex alt for meget, og det var en meget ensporet pornoagtig form for sex, der var overrepræsenteret i udstilligen (kan kunstnere virkelig ikke lave andet?). Andre værker var mere kunstige og skildrede en falsk eller påtaget kærlighed. Kærlighed kan være mange ting, og netop derfor forstår jeg ikke, hvorfor man vælger sådan en overfladisk og "nem" måde at illustrere den på, det er ihvertfald ikke en kærlighed, jeg kan genkend.  Der var enkelte gode værker såsom Picassos Maleren og Modellen, men generelt gik jeg derfra med følelsen af, at jeg kunne have gjort det bedre selv, det er sjældent jeg har det sådan med kunst. Bruge hellere pengen til at købe en fin ting fra H&M, eller brug dem på at spise is med en du elsker, det er der ihvertfald mere kærlighed i.  

Vi så også Årets Pressefoto og det var en hel anden oplevelse, der var nogle meget interessante billeder og historier, det kan jeg helt klart anbefale! 

4 kommentarer:

 1. Hey Vibeke!
  Jeg troede lige, at den var helt gal... Men du refererede heldigvis 'bare' til udstillingen. Det er altid skuffende, når forventningerne ikke stemmer overens med realiteterne; hvad enten der er tale om kunst eller ægte kærlighed! Jeg er lidt af den overbevisning, at MANGE (også kunstnere) forveksler sex med kærlighed - to elementer, der ikke nødvendigvis er synonymer for hinanden...
  Ved du om udstillingen 'Årets Pressefoto' kommer til Kbh.?
  Ha´ en dejlig solskinssøndag!
  Knus fra Maria.

  SvarSlet
 2. Hej Maria

  Du har ret, det er ret udbredt man skulle bare tro, at kuratoren var i stand til det. Der er heldigvis masser af kærlighed i mit liv :)

  Jeg tror faktisk lige, at Årets pressefoto har været i Kbh frem til i går, desværre :(

  - Vibeke

  SvarSlet
 3. Virkelig fint, at du skriver om udstillingen oven i al moden. Jeg glæder mig nu stadigvæk til at se udstillingen næste gang jeg kommer til århus - så bliver det spændende om jeg får en god oplevelse eller bliver skuffet ligesom dig?!

  SvarSlet
 4. Asha: hehe, ja nogle gange smutter der nogle andre ting med :) Jeg tror, jeg var meget opsat på at se en udstillingen om kærlighed, og det var det ikke. Men udstliigen er ikke uinteressant, og nu er du jo advaret ;)

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.