søndag den 3. oktober 2010

At pakke til en weekend tur

 


Ok sagen er, at jeg skal have overbevist D'damer Solsikken og Mormor, at håndbagage er nok når man skal på weekendtur til Berlin. Det skal vi nemlig til november sammen med en fjerde og i bedste Discountliv-stil er flybilletterne købt hos Easyjet (vi gav ca 370kr/person retur inkl gebyr). Her skal man jo betale ekstra for indskrevet bagage, så det er en del billigere kun at rejse med håndbagage, desuden er det også tidsbesparende, da man jo kan tjekke ind hjemmefra og ikke skal vente på bagagen, når man lander.

Men det er slet ikke tid og penge dette indlæg skal handle om. Det skal handle om at træffe valg. Jeg har været inde på det før, jeg har nemlig pakket weekendtaske utrolig mange gange i løbet af de sidste fire år, hvor jeg har boet i Århus og besøgt venner og familie i København, mon ikke jeg har rundet de 50 ture? De fleste gange har jeg taget toget, og så lærer man at begrænse sig, for det er simpelthen for tungt at slæbe det hele med. Desuden får man ikke brugt alt det, man slæber med, det er jo oftest bare fordi, man ikke kan træffe et valg, når man pakker eller lige pludselig kommer i tanke om alle tænkelige situationer, hvor man har brug for alt muligt. Men helt ærligt, hvor meget kan man få brug for på en storbysweekendtur? Planen for turen er shopping, bytur, cafebesøg og sightseeing, og det foregår som sagt i november. De ting, man har på, når man tager afsted, skal selvfølgelig ikke pakkes. Jeg vil helt sikkert opfordre til, at man slipper suttekluden og kun pakker, det man rent faktisk har brug for. Det er sjældent, man er et sted, hvor man ikke kan skaffe tøj mm, hvis man virkelig skulle være så uheldig, at det blev nødvendig. Man kan ikke pakke og planlægge sig ud af alting.  Det sker, at jeg har glemt noget, men det ødelægger overhovedet ikke min weekend, sidst glemte jeg hårbørsten, men så købte jeg en til en tyver, og det var det.

På tuten har jeg tænkt mig at pakke (og det her er slet ikke den skrabede liste, jeg har sat stjerne ved det, der ikke er nødvendigt)):

En varmt overtøj (som jeg har på)
1 par varme støvler man kan gå langt i (har på)
1 sort kjole (har på)
1 cardigan (har på)
1 bælte (har på)
Smykker (har på)
Undertøj (ok her behøver man ikke ikke være økonomisk med tøjet)
2 par strømpebukser
1 nederdel
1 bluse
1 cardigan (det er jo november)*
Et par gå-i-byen-sko (evt bare støvlerne)*
Nattøj
Skønhedgegrej (creme, rens*, deo, parfume*, mascara, eyeliner, highlighter, læbehalløj, tandbørste og tandpasta*(kan købes))
Børste
Halskæde*
Bælte*
1 mindre taske
Paraply
Håndklæde
Mobiloplader

Jeg har valgt tøjet udfra, at det kan sættes sammen på forskellige måder, samt at der er en nederdel og top til, når vi skal shoppe (det gør det bare nemmere, hvis man vil prøve andet end kjoler). På det første billede kan se, at kufferten slet ikke er fyldt helt op, og det er, selvom jeg slet ikke har pakket kufferten smart, men bare lagt tingene ned i. Her er der plads til en god del shopping. Man skal selvfølgelig, huske at man ikke kan have ubegrænset mændger væske med, jeg har tænkt mig at købe en billig shampoo, hvis det ikke er på hotellet. Nederste billede viser, hvordan jeg ville bruge de forskellige stykker tøj. De to med den pudderfarvede nederdel hhv dag og aften.

7 kommentarer:

 1. Det ville være super fedt, hvis du gad skrive et indlæg om, hvordan turen havde været (og specielt Easy Jet), når du har tid! Vi tager nemlig også til Berlin med Easy Jet for at holde nytår, så det kunne være rart med en lille anmeldelse! :) God tur!

  SvarSlet
 2. Fedt indlæg :-) Jeg tager selv på mini-ferie til foråret, så det er fedt med en pakke-guide :-)

  SvarSlet
 3. Hvis jeg havde taget mig sammen til at gøre de samme overvejelser som dig, så ville langt de fleste af mine ture over Storebælt have været meget sjovere.

  Du har helt ret, man er selv uden om det hvis man slæber for meget med.

  Jeg synes det er fedt at du vælger items som kan sættes sammen på flere måder alt efter hvad man skal :)

  Rigtig god tur.

  SvarSlet
 4. Vibeke, genialt indlæg. Du er en fantastisk blogger - mere er der ikke at sige om det!

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 5. haha dejligt indlæg :D

  http://sofieogchristine.blogspot.com/

  SvarSlet
 6. Chloe: Jeg var faktisk i Berlin i sommerferien, du kan læse om det <a href="http://discountliv.blogspot.com/2010/08/berliner-top-ti-billeder.htmlher</a>. Der var vi også med Easyjet, og der var ingen problemer. Man har jo ikke faste pladser, men min kæreste og jeg sad ved siden af hinanden begge veje. Ellers så tager turen kun en time, så det gør ikke så meget, hvis man ikke kan sidde sammen. Lad være med at købe mad om bord, dem, der gjorde det, kunne knap når at spise færdig, før vi skulle lande.

  Lulleumut: Ja, jeg kan kun anbefale at tænke over, hvad du egentlig skal bruge.

  Mille: Hehe, ja man lærer også at få mere ud af tøjet ;)

  Mette: tusind tak :) jeg er så dårlig til det med ros.

  Sofie og Christine: hehe, tak :)

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.