tirsdag den 7. juli 2009

H & M og udsalg

Jeg er nok skrevet det før, men det kan godt betale sig at have is i maven, når det gælder shopping i H&M. Selvom det er billigt i forvejen, kan man sagtens spare en del penge og en del ærgelser ved lige at vente. Dette gælder selvfølgelig ikke den kjole, som du bare må have og drømmer om både dag og nat, men de ting hvor det bare er noget, du kunne tænke dig, måske ikke lige tager i brug med det samme eller står og mangler.


Sagen er nemlig, at der er stor sandsynlighed for, at det kommer på udsalg, og hvorfor betale 200kr for en kjole, når du kunne give 60kr? Jeg har altid et par ting i H&M, jeg holder øje med, det er ting jeg egentlig gerne vil have, men som jeg ikke helt er villig til at kaste penge efter, fordi de kunne bruges på noget bedre. Mit seneste eksempel er denne strikkjole jeg købte for lidt tid siden. Den kostede oprindeligt 198kr, hvilket var lidt for meget, når jeg ikke stod og bare manglede den. Men nu var den sat ned med 70%, og så kostede den mig ca 60kr, og så er den perfekt.

Det kræver selvfølgelig lidt gambling, for nogle ting bliver aldrig sat ned, eller også bliver de udsolgt lang tid før, og andre er kun i butikkerne et par måneder, og så er de at finde til halv pris. Fx. den fede lynlås taske som nu kun koster 249kr på hjemmesiden.billede fra shop.hm.com

Det gælder altså om at holde lidt øje. Nogle gange bliver tøjet først sat ned med 50% og så senere med 70%, og hvornår skal man så slå til? Med 50% har man jo allerede sparet en del, men venter man kan lige får de ekstra 20 procentpoint med, til gengæld er der større risiko for, at tøjet når at blive udsolgt. Det handler jo om, hvor meget du gerne vil betale, og hvor meget du gerne vil have tøjet, men hold øje med, hvor meget der er tilbage, hænger der kun den ene så slå til, men hænger der ti styk, så er chancen for, at den snart bliver sat ned større, de skal jo af med det. Jeg har været heldig at få en smuk kjole som oprindeligt kostede 249kr til 37,50kr bare bed at vente.

En anden ting er at udsalget ikke er særlig koordineret, i én butik kan du betale fuld pris for bagefter at gå de ti minutter (i København og Århus ihvertfald) videre til den anden H&M butik, hvor det så er sat ned med 50%, eller også er det bare sat mere ned i den anden butik. Sådan var det med det med de fake læderbukser, jeg købte fornyligt sat ned med 70%, i dag så jeg dem til fuld pris. Der er alligevel 210 kr til forskel. Jeg har også købt et bælte til 10kr for at gå ind i den næste H&M og se det til fuld pris. Det er altså bare ærgeligt, når det er den anden vej. Man skal selvfølgelig ikke ærge sig, hvis det er noget man har fået brugt , men hvis det bare har hængt i skabet, er det da ærgeligt, hvis man har pillet prisskiltet af, så den ikke returneres og få en ny og billigere. Jeg synes egentlig det er rigtig irriterende, at der er så stor forskel på, hvor meget tingene koster i de forskellige H&M butikker, og jeg kan ikke se logikken i det.Det er ikke kun de fysiske butikker imellem, at dette problem opstår, der er også prisforskelle med butikkerne og onlineshoppen. Før udsalget kan produkterne godt have forskelle priser, en kjole kan fx koste 298kr i butikken og 249kr på nettet. Men også udsalget er forskelliget, varerne på nettet kommer ofte tidligere på udsalg, men det kan nogle gange godt være med mindre rabatter.

Hvor vil jeg hen med alt det her? Jo, hvis man er flad, så er det da sjovere at få 3-6stykker tøj i stedet for ét, bare fordi man lige ventede lidt - specielt nu hvor der er udsalg. Jeg har da ihvertfald sparede nogle penge på lige at slå koldt vand i blodet.
Hvilke udsalgskup har I gjort i H&M? Jeg fortæller om mine seneste i næste indlæg.

8 kommentarer:

 1. super indlæg!

  forstår heller ikke hvorfor der er prisforskel på onlineshoppen og butikken.

  har faktisk ikke købt noget på udsalg OVERHOVEDET udover den blomstrede maxikjole som jeg lige har købt for en times tid siden.

  SvarSlet
 2. Hvor er du heldig! Jeg betalte fuld pris for den første top (bare i sort), da den kom frem i butikkerne. Og har faktisk næsten ikke brugt den... måske skulle jeg lige få gjort det noget mere.

  SvarSlet
 3. godt indlæg. du har fuldstændig ret - men hvor er det svært når man som mig er utålmodig! ;)

  SvarSlet
 4. Giver dig fuldstændig ret! Har netop i dag købt en jakke fra H&M trend der før kostede 498kr, men som var sat ned med 70%. Jeg gav altså kun 75kr for den - et kup!
  /L

  SvarSlet
 5. Jeg er ikke så godt til at have kold vand i blodet og det skyldes at jeg er mor med fuldtidsjob og barn. Så jeg har ikke tid til altid at ose rundt og vente på det bliver sat ned. Men jeg har købt et par slidte jeans med nitter og en cowboynederdel med flæser til minus 70%, også har jeg engang ved et tidligere udsalg købt en blomstret strutkjole til 50%. Kjolen havde jeg hjemme og havde stadig mærke og bon, så den blev fluks returneret, så jeg sparede 150,- ved at gøre det :-)
  Den sorte tunica top du viser har jeg købt, men blev returneret da den kom hjem. Synes ikke den var noget alligevel også var den lavet i 100% akryl som jeg overså.

  SvarSlet
 6. Betina: Tak, og nej det giver ingen mening.

  Miss Jeanett: Det er ikke held, det er viljestyrke ;) arh.. og så lidt held.

  Camilla: Tak, ja det er jo lige det.

  Lotte: Det var da også er godt fund, du gjorde der, lækkert!

  Chau: Du har ret, det kræver også lidt ekstra tid. Det var godt, du ikke havde klippet mærket af, 150kr er da også en god sjat. Mht toppen så er det jo smag og behag, men jeg har fået brugt den et par gange nu, og jeg er tilfreds.

  - Vibeke

  SvarSlet
 7. Hej.
  Som gammel H&M-medarbejder kan jeg fortælle, at hvis man er usikker på om et item er på udsalg eller ej så kan en af kassepigerne ringe ind og tjekke varenummeret og få den præcise udsalgspris - for den SKAL nemlig være den samme i alle butikker. Selvfølgelig medmindre der er tale om et item med en skade, og det er derfor varen er nedsat :)
  Desuden tror jeg faktisk også at man kan gå ind og forlange penge retur, hvis du har givet for meget for en vare der er på udsalg i en anden butik, sålænge du har bonen med hvor der jo står hvornår varen er købt..
  Bare en lille smule info :)

  SvarSlet
 8. Hej Rikke. Tak for info :) Jeg tror måske også, at det er fordi de sætter mere ned end tidligere, og det måske er for svært at koordinere. Jeg købte en kjole (indlægget ovenover) der stod der 30kr på andre stod der 50% (hvilket ikke var det samme), det var ca. fifty-fifty. Men endnu engang for info, for det er da surt at betale fuld pris, hvis nu man kunne betale halv pris.

  - Vibeke

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.