torsdag den 20. maj 2010

Akavet hype


Ja ja, jeg ved godt jeg selv har været lidt med til det ved at juble over faa kollektionen, og jeg har også købt noget i dag (ovenstående, der kommer rigtigte billeder), men jeg synes på en eller anden måde, hele det her hype noget er lidt malplaceret konceptet med faa taget i betragtning. Når nu 25% går til kampen mod aids, ville det så ikke være optimalt, hvis man havde mulighed for at købe tøjet? Hvorfor kun have det i udvalgte butikker? Og hvor skal visse ting være væk den første dag? Det hjælper da ikke kampen mod aids! Jeg kan godt se at hype og udsolgte varer kan* være en god ting for H&M; eksklusivitet til 200kr. Alligevel så virker det ret akavet, når ikke alle har mulighed for at købe tøjet og dermed støtte kampen mod aids gennem H&M. Jeg får faktisk en smule dårlig smag i munden og grimme tanker såsom, at H&M bare udnytter det som hype. Det er jo ret in blandt virksomheder at tage socialt ansvar på den ene og den anden måde - det virker og det sælger nemlig. Men skal altså heller ikke blive for tydeligt, at de tager ansvar for at tjene penge, og den følelse får jeg altså, når det gælder H&Ms fashion against aids.
*Jeg synes dog generelt ikke det gå helt godt for H&M, for der er brok, hver gang der kommer en hypet kollektion

Hvis du overvejer at købe noget fra kollektionen, fordi du gerne vil støtte, mere end du er interesseret i tøjet, så kan du jo også sende en sms til 1220 med SLØJFE, så støtter du nemlig AIDS-fondet med 50kr (Du skal købe 200kr i H&M, for at der går 50kr til kampen mod aids). Læs mere her.

Derudover, er der så nogen der har det denne i dag? Jeg så noget der mindede en del om den, men den var ikke så fin, og så var stoffet ret ubehageligt (hvilket jeg har på fornemmelsen også gælder for denne). Det undre mig lidt at den jeg så lignede så meget og den samtidig ikke kan findes på hjemmesiden.


Billeder fra H&M

12 kommentarer:

 1. Hej Vibeke

  Jeg synes du rammer hovedet på sømmet ret præcist med dit indlæg! Du er velkommen til at se mit bidrag til debatten på min blog i morgen :)

  Kh maria - der ikke kunne tænke sig en dagbog

  SvarSlet
 2. Jeg synes også det er kvalmende med H&Ms måde at tackle det her på. Jeg kunne forstå hvis det var en eksklusiv designer der havde lavet det og det så kun blev solgt i nogle butikker - men det her er for at støtte en god sag, og burde ikke handle så meget om penge. Jeg synes ikke de kan pudse deres glorie, når de kun sender tøjet ud til nogle butikker.

  Ved du i øvrigt hvilke butikker? Eller hvor man kan se det? Jeg var til deres arrangement igår, men købte ikke de bukser jeg overvejede og det har jeg fortrudt nu, og de er selvfølgelig udsolgt i min str. på nettet.

  Synes det er dejligt du skriver at man kan støtte via den sms, det gi'r sgu sikkert mere end at købe tøjet i H&M, der går der jo også "kun" 25%.

  SvarSlet
 3. Maria: Tak. Det vil jeg gøre :)

  Michelle: Jeg tror altid, det handler om penge, men det behøver jo ikke at virke grisk. I søndags havde jeg et link med butikerne, prøv at kig der :)

  - Vibeke

  SvarSlet
 4. Jeg synes at det noget mærkelig noget at det ikke er i alle butikker.
  Det var the garden kollektion da og begge kollektioner går vel ud på at signalere at H&M går ind for en god sag.

  SvarSlet
 5. Jeg har, ligesom dig, ikke kunne finde denne (og mange andre ting - i min HM i Roskilde havde de langt fra alle tingene - ØV!). Til gengæld var der en i samme snit, bare med "pletter" over hele blusen.

  SvarSlet
 6. Samano: ja, netop.

  Ladybird: Ja, det var også den jeg så, men den er jo ikke så fin.

  - Vibeke

  SvarSlet
 7. Jeg troede egentlig det ville være i flere butikker og i større "oplag" eller hvad man kan sige, og til trods for jeg faktisk synes en del af kollektionen er lækker og gerne vil købe (nogle) af de items uden evt støtte, synes jeg det er dybt mærkeligt der ikke er større tilgængelighed til sådan en kollektion.

  Jeg skrev det samme da garden kollektionen kom ud, og når man kan sælge linierne (som man må gå ud fra H&Ms bagtanke er, trods bæredygtighed osv)at man så ikke langer flere items over disken, stiller folks behov og samtidig støtter op om gode sager..Så er det jo win win over hele banen??

  Om det så er bæredygtighed, miljø, eller kampen mod aids.

  /Karin
  fashionistaen.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Rigtig godt indlæg.

  Jeg bryder mig heller ikke om, at de begynder at virke så griske. Derudover har jeg altid opfattet, at H&M skulle være for alle og jeg synes lidt det falder til jorden når ikke alle har mulighed for at købe varerne. Jeg synes det er en rigtig trist udvikling, især når H&M så på en måde udnytter en ellers god sag (og som Karin skriver, det gælder både ved bæredygtighed, miljø og Aids - og hvad de nu ellers kan finde på at støtte)!

  SvarSlet
 9. Karin: Jeg synes også det er meget mærkeligt!

  2300.. Ja. det har du ret, H&M skulle være for alle.

  - Vibeke

  SvarSlet
 10. Jeg er ret sikker på, at den kjole der er på billedet skulle forestille at være den med pletter over det hele - jeg har selv GLÆDET mig til kjolen på billedet og blev meget skuffet, da jeg så den anden hænge derinde.. Jeg har været inde og kigge på hele kollektionen på nettet, og der er ikke to leopard-kjoler (i det snit, i hvert fald) - så man må vel gå ud fra, at det er én og samme kjole, eller i hvert fald skulle forestille at være det..

  SvarSlet
 11. Anonym: Sådan havde jeg det også, og så tror jeg du har ret, det skal forestille at være den samme. Gad vide hvilken man får, hvis man bestiller den online?

  - Vibeke

  SvarSlet
 12. Jeg kunne nærmest kun forestille mig, at det er den, der har hængt i butikkerne, som man modtager med posten, hvis man bestiller fra hjemmesiden. Min veninde har købt den derfra, så nu må vi se..

  Producenterne laver jo altid en form for showpiece, som bliver vist frem til presse osv., og som der også bliver lagt billeder af på nettet - og jeg tror, at kikseren denne gang består i, at den endelige kjole (som det så ofte sker) ender med at se anderledes ud, og de så ikke lige får overvejet, at de nok burde tage et nyt billede.

  SvarSlet

BILLEDER/PICTURES

Medmindre andet er angivet tilhører billederne på denne blog mig. Billeder jeg ikke selv har taget bliver krediteret i relevante indlæg. Har jeg lånt et billede fra dig, som du ikke vil have jeg bruger, så send en mail. Hvis du låner billeder fra denne blog, så vær venlig at krediter

Unless else is stated the pictures belong to me. The pictures that do not belong to me will be credited in the relevant post . If you do not want me to use a picture that belongs to you, please send a email. If you borrow pictures from this blog, please credit.